Nyt muutto uudelle paikkakunnalle ohi ja kivuitta alku oikeastaan lähtenyt. Piippana kyseli alussa milloin mennään takaisin kotiin (siis kotiin josta muutettiin).Enimmäkseen kyseli varmaankin sen takia kun kaikki lelut, pelit ja muut tavarat olivat laatikoissa. Santtu ja Poju ovat olleet mielissään uudesta kodista. Ja minä huokaisen helpotuksesta, kun "liiallinen komentelu" on muisto vain. Tällä tarkoitan, että pihassa pystyy olemaan vapaasti. Ei tarvitse enää kieltää ja varoitella lapsien touhuja, ei tarvitse varoa autoja ja ulkona saa juoksennella vähissäkin vaatteissa.

Piippanan vammaistuestakin tuli päätös. Myönnetään perusvammaistuki keväälle 2015 asti. Tällä kertaa Kela olikin nopea, kun viime vuonna sain odotella yli 8vk päätöstä niin nyt päätös tuli 5vk paikkeilla. Huojentunut olo, että myönteinen päätös tuli... En välttämättä olisikaan halunnut kirjoittaa valituskirjelmää, kun tavaroiden purku ja muut hommat ovat vielä kesken.

Tämän kesän operaationa on opettaa Poju ja Santtu laittamaan mato ongenkoukkuun ja mahdollisesti myös se kala saada irtikin. Ensimmäinen onki reissu menikin jo suht hyvin, kun Santtu suostui edes kokeilemaan madon laittoa ja kalan pois ottoa. Poju piteli kalaa kädessä, joten sekin on edistystä =) Kumpikin hallitsee jo ongen veteen heiton (ilman että onki kiikkuisi jälleen kerran puussa). Piippanalla on vielä harjoituksen alla kuinka ongitaan. Ei malttaisi odotella, että koho painuisi veden alle... ja muutenkin onkiminen näyttää enemmän perhokalastukselta.. No ajan kanssa hänkin oppii onkimisen jalon taidon... Siihen asti me muut pidämme hyvän välimatkan, ettemme vaan satu koukun tielle jäämään.

Kesän operaationa on myös siistiä lasten kielenkäyttö ja pelien pelaamisen minimointi. Katsellaan kuinka operaatiot edistyvät kesän aikana.