Käykäähän allekirjoittamassa. Nimien keruu jatkuu, vaikka adressi jo jätetty. Muista vahvistaa allekirjoitus sähköpostissa.

http://www.adressit.com/allekirjoitukset/erityistukea_tarvitsevien_lasten_oikeus_oppimiseen_turvattava/

Oma mielipiteeni kyseiseen adressiin: Kukaan ei tule hyötymään, jos erityisopettajien virkoja viedään pois tai luokkakokoja suurennetaan tai oppilaita integroidaan "normaali" luokkaan.

Läheltä nähneenä voin sanoa miten rauhallisesta luokasta voi tulla opettajan hermoja riistävä hälyinen luokka. Luokkaan ei tarvitse tulla kuin yksi adhd (tai vastaava) lapsi ja se voi pistää pakan sekaisin. Jokainenhan meistä toivoisi lapselleen hyvää oppimiseen kannustavaa luokkaa. Tiedän itsekin ensi vuoden olevan haasteellinen Pojun osalta. Tiedän että jopa hän voi olla se haasteellinen oppilas joka sekoittaa luokan. Kysymys varmaan herää: Miksi Poju menee sitten normaaliluokkaan? No sen takia, kun ei ole mahdollista enää laittaa pienluokkaan saamaan opetusta. Ensinnäkin on välkky kaveri joka tulee pärjäämään tavanluokallakin. Toisekseen tulevalla paikkakunnalla erityisopetukseen pääsevät vain ne lapset, joilla on suuri tarve saada erityisopetusta. Kyllä, voin sanoa miettineeni asiaa paljonkin. Kaikista eniten minua kumminkin harmittaa, jos käy niin kuin pahasti pelkään, Pojusta tulisi se hälisevä oppilas, joka nopeasti pääsisi opettajan silmätikuksi. Luokkaa suorittaisi keskinkertaisella tai välttävällä arvosanalla. Eikä minua harmittaisi vain oman lapseni kohtalo, vaan oikeastaan niin opettajan, kouluavustajien ja luokkakavereidenkin puolesta.

Kukapa meistä tykkäisi opiskella tai tehdä työtä ilmapiirissä, jossa ei voi keskittyä omiin hommiinsa?